De schilderijen van het museum zijn gevoelig voor licht. Te veel licht kan verkleuring van pigmenten tot gevolg hebben: sommige kleuren verbleken, andere verdonkeren. De verlichting is zo ingericht dat er zo min mogelijk schade optreedt aan de kunstwerken. Hierdoor is de belichting niet optimaal voor slechtziende bezoekers. Wij werken aan verbetering, rekening houdend met de gevoeligheid van de kunstwerken.
Plattegrond
Er is een plattegrond met informatie over onze voorzieningen. Deze plattegrond ligt bij de informatiebalies in het museum. Je kunt hem ook downloaden.
Toegankelijkheidsplattegrond PDF, 268,1 kB
We werken aan voelplattegronden van de vaste collectie. Een tijdelijke voelplattegrond van de verdiepingen van de vaste collectie is nu ook verkrijgbaar bij de informatiebalie.
Tickets en toegang voor begeleider
Plan je een bezoek aan het museum? Bestel dan je tickets online. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis een begeleider meenemen. Bij het begeleidersticket is een gratis audiotour inbegrepen. Het gratis begeleidersticket is ook online te bestellen.
Routebeschrijving
Het Van Gogh Museum is gelegen aan Museumplein 6 in Amsterdam. Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal adviseren we de volgende route:
- Neem tram 2 richting Nieuw Sloten of tram 12 richting Amstelstation. De trams vertrekken vanaf de westzijde aan de voorkant van Centraal Station;
- Stap uit bij de halte Van Baerlestraat;
- Volg de ribbeltegels in de richting waar de tram vandaan kwam. Na ca. 100 meter kom je bij de waarschuwingstegels;
- Steek naar links over, over de trambaan en vervolgens een zebrapad. Beide zijn ca. 6 meter lang. Aan de overkant van de straat stoppen de ribbeltegels naar ca. 5 meter;
- Vervolg je weg naar links. Na ca. 50 meter vind je het museum aan je rechterhand.
Hulphond
Hulphonden voorzien van een tuigje zijn welkom in het museum. Hulphonden hoeven niet voorafgaand aan het bezoek aangemeld te worden. Naast het museum ligt het Museumplein. Daar kan de hond uitgelaten worden.
Zaalteksten
De belangrijkste zaalteksten zijn gebundeld in een PDF-bestand. Zaalteksten zijn teksten over de kunstwerken uit de vaste collectie, of tentoonstelling, die je ook in het museum op bordjes kunt lezen. Vanwege wisselingen in de presentatie van de collectie zou het kunnen dat de zaalteksten iets afwijken van de situatie in het museum.
Lees je liever niet van een scherm? Bij de informatiebalie in de hal van het museum zijn de gebundelde zaalteksten in groot formaat letters te leen.
-
Download de zaalteksten uit de vaste collectie (begane grond) PDF, 149,4 kB
-
Download de zaalteksten uit de vaste collectie (eerste verdieping) PDF, 232,2 kB
-
Download de zaalteksten uit de vaste collectie (tweede verdieping) PDF, 203 kB
-
Download de zaalteksten uit de vaste collectie (derde verdieping) PDF, 119,8 kB
-
Download de zaalteksten uit de tentoonstelling ‘Van Gogh aan de Seine’ PDF, 75,8 MB
Heb je vragen of opmerkingen over deze documenten? We horen het graag. Je kunt contact opnemen via toegankelijk@vangoghmuseum.nl.
Van Gogh op gevoel
Het interactieve programma Van Gogh op gevoel is speciaal voor blinden en slechtzienden, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders. Van Gogh op gevoel heeft nu een permanente plek in het museum met een 3D replica van het schilderij Zonnebloemen. Voel Van Goghs verftoets en ruik de zonnebloemen.
Contact
Het Van Gogh Museum vindt toegankelijkheid voor alle bezoekers belangrijk. Mocht je informatie missen, of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met medewerkers van het museum via info@vangoghmuseum.nl, of bel naar (0031)20 5705200.